Elkápráztatta a vásárhelyi közönséget Bródy János


Szerelmespárok, baráti társaságok és nosztalgiázó idősek is együtt dúdolták Bródy Jánossal a dalszövegeket pénteken este a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A közönség állva tapsolt a több mint kétórás koncert végén.

Bródy János, Kossuth és Liszt Ferenc díjas énekes, gitáros és zeneszerző lépett fel november 29-én a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

- Az est folyamán a régi slágerek és az új szerzeményeim egyaránt felcsendültek – mondta a művész a promenad.hu-nak, aki egy kis „kulisszatitkot” is megosztott portálunkkal: „a koncert elején, amikor még jobban tud figyelni a közönség, akkor játszom az új alkotásaimat, a végén pedig jöhetnek azok, amiket már jól ismernek”.

Így is történt, az énekes legújabb, „Az Illés szekerén” című lemezéről is hallhatott dalokat a nagyérdemű, de előadta a „Földvár felé félúton”, a „Ha én rózsa volnék”, valamint a „Mama, meséld el nekem” című slágereket is.

A koncertre látogatók könnyen kaphatóak voltak egy kis közös éneklésre, együtt dúdolták a dalszövegeket Bródy Jánossal. A fellépés végén a résztvevők állva tapsolták meg a több mint két órás koncertet.

A nézők soraiban Szabó Zoltán elmondta, már régóta vágyott arra, hogy találkozzon az általa nagyra becsült énekessel. Hozzátette, nagyon tetszett neki a program, és reméli, hogy nemsokára ismét adódik alkalma arra, hogy részt vegyen egy Bródy János koncerten.

Megyeri József

http://promenad.hu/cikk/elkapraztatta-a-vasarhelyi-kozonseget-brody-janos-136295